Sponsorlu Bağlantılar

Matematik, Geometri, Türkçe Nasıl Çalışılır?

Categories Rehberlik, Video Kategorisi
Sponsorlu Bağlantılar



Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Matematik, Geometri, Türkçe Nasıl Çalışılır?

bahar:merhaba ben eşit ağırlık ögrencisiyim bu yıl ygs ve lys den istediğim başarıya ulaşamadım ve bu sene tekrar gireceğim sınava öncelikle mat 2 ve geometriden anlamıyorum nasıl çalışırsam bu derslerden anlarım ve türkçeden denemelerde çok yanlışım çıkıyor bu yanlışları nasıl en aza indiririm ve benim bu yıl hedefim en az ham puan olarak 400 almak bu hedefe nasıl çalışırsam nasıl yol izlersen ulaşırım yardımcı olursanız çok sevinirim

Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Yorumunuza Cevap:

Öncelikle düzenli ve sistemli olarak ders çalışmalısınız. . Bu sayfada çalışma programı nasıl olması gerektiği hakkında detaylı bir açıklama var uyarıları ve taktikleri dikkate alın. Aynı şekilde kendinize uygulayabilirsiniz. Programda bir konu çalışacaksınız diyelim ki İntegral.. Önce bu konuyu görsel olarak bir hoca tarafından öğrenilmesi önemlidir. Görsellik daima daha kalıcıdır. Eğer hoca bulma gibi bir imkanınız yoksa benim yada başka sitelerde konu anlatımı olan bir çok video bulabilirsiniz. Daha Sonra bu dersten güzel ders notları çıkarın önemli noktaları kısımları images11111111yazın elinizde daima bulunsun ve gelelim en önemli yere dersi dinlemek ve not çıkarmak ile asla başarı elde edilmez. Başarının sırrı soru çözmekte. Öncellikle bir test kitabı alabilirsiniz kolaylardan başlayarak soruları çözebilirsiniz. Çözümlü sorularının bol olduğu bir öneririm. Böylece takıldığını yerde size yardımcı olabilir. Soru çözmeden konuyu asla kavrayamazsınız. Daha sonra yapamadığınız soruların çözümünü mutlaka öğrenin.

Geometri dersinde tüm konuları, formülleri bilseniz bile soruları doğru çözemeye bilirsiniz ki bunun nedeni sorudaki görmeniz gereken yeri görememeniz bunu yenmenin tek yolu bol bol soru çözmek. Geometri öğretmeninizi soru çözerken izlemişsinizdir o kadar çok soru çözdüğü için görmesi gerek ince ayrıntıyı hemen görüp soruyu çözüyor sizde soru ne kadar kolaymış diyorsunuz mesele işte o ayrıntıyı görebilmek.

Denemelerde Türkçede hatanızın çok olduğunu belirtmişsiniz; yapmış olduğunuz o hataların dönüp baktınız mı? nerede neden hata yaptığınız; eğer yaptığınız hataların çözümünü öğrenmiyorsanız o denemenin size bir faydası yoktur. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

16 Yorum

  1. Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.Zirve,Güvender ve Esen konu anlatımları var onlarla devam etmek zorundayım ortaokul kaynakları olmadığı için devam edemiycem internettede bulamıyorum sıkıntı oluyor.İnşallah kaynaklarla başarabilirim teşekkür ederim.

    1. Burcu Yorumunuza Cevap:
      YGS konuları 9.Sınıf ağırlıklıdır. Size bir etkisi olmaz YGS konuları bellidir onlara çalışabilirsiniz.

      Nur Yorumunuza Cevap:
      Ygs de sadece 9. sınıf ve Lys de 10,11,12 sınıflar mı çıkıyor ?Sorunuza cevap vereyim; YGS konuları 9.Sınıf ağırlıklıdır, LYS’de 9.Sınıf konuları da çıkabilir yani LYS’de YGS konuları dahil diyebiliriz. Eğer program sizin için ideal bir program ise uygulayarak çalışabilirsiniz. Diğer sorunuza gelirsek Hemşirelik 4 Yıllık bir bölümdür. Eğer YGS’den başarılı bir puan alırsanız yerleşebilirsiniz anacak Sağlık Meslek Liselilerinin ek puan avantajı olduğunu unutmayın.

      Cansu Yorumunuza Cevap:
      9.Sınıf Konuları dahildir. Ancak 9.Sınıfta tüm YGS konularını göremeyebilirsiniz ancak önceki yıllarda (6-7-8) de gördüğünüz konularda dahildir. Diğer arkadaşlara da dediğim gibi YGS konuları bellidir. Doğrudan o konulara çalışabilirsiniz.

  2. Ygs-2 Hemşirelikte öğrenim süresi 4 yıllık yazıyordu.Ben ticaret meslekten mezundum.400 alsam gidebilir miyim Ygs-2’yle ?

  3. Bir de böyle yapmamamın sebebi sadece Ygs konularına çalışmak risklidir demiştiniz.Bende farkettim her yıl değişik konulardan çıkıyor.Ben elimden geldiği kadar çalışıp soru kaçırmak istemiyorum da o yüzden yani sevdim programımı 🙂

  4. Yok sadece 100 değil yani o günlerde hangi konular çalışıldıysa onun konulara 100 tane belirlemiştim.Zaten sadece sayısalı temelden almıştım.Ben programımı sevdim daha değiştirmem 🙂 çünkü fende bilmediğim terimler var yapamıyorum o yuzden kaynaklarımıda çoktan aldırmıştım.Elimde var ama sadece YGS merak ettiğim Ygs de sadece 9. sınıf ve Lys de 10,11,12 sınıflar mı çıkıyo ?

  5. Hocam belki haberiniz vardır.Bu yıl 9. sınıf konularında değişiklik yapıldı.Biz 12 ler YGS ye 9. sınıf ağırlıklı giriyoruz bu değişiklik bizleri de etkiler mi?

    1. Nur Yorumunuza Cevap:
      Merhabalar. Öncelikle sınavda LYS’ye girecek misiniz? bunu öğrenebilir miyim ayrıca birde 7. gün her konuyla alakalı 100 test çözme derken bir günde 100 tane test çözmekten bahsetmiyorsunuz sanırım. Eğer sadece YGS sınavına gireceksiniz sadece YGS konularına çalışın; dersleri sınıf sınıf ayırmanıza gerek YGS konuları bellidir; elinizde yazılı bir kaynak olsun (Birçok güzel yayın var birini tercih edebilirsiniz) YGS konularını ayırmanız sizin için daha kolay olacaktır.

      Mehmet Yorumunuza Cevap:
      Yukarıdaki yazıda matematik dersinin nasıl çalışması gerektiği hakkında bilgiler bulunmakta eğer bunları dikkate alarak çalışırsanız, başarınızı dahada fazla artırabilirsiniz.

    1. Merhabalar. Öncelikle sınavda LYS’ye girecek misiniz? bunu öğrenebilir miyim ayrıca birde 7. gün her konuyla alakalı 100 test çözme derken bir günde 100 tane test çözmekten bahsetmiyorsunuz sanırım. Eğer sadece YGS sınavına gireceksiniz sadece YGS konularına çalışın; dersleri sınıf sınıf ayırmanıza gerek YGS konuları bellidir; elinizde yazılı bir kaynak olsun (Birçok güzel yayın var birini tercih edebilirsiniz) YGS konularını ayırmanız sizin için daha kolay olacaktır.

  6. Hocam programımı değiştirdim.

    Türkçe = Dilbilgisi konuları

    Tarih = 9,10,11 sınıf konuları

    Coğrafya = 9. sınıf konuları

    Felsefe = 11.Sınıf konuları

    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi = 9,10,11,12 Sınıf konuları

    Matematik = 4,5,6,7,8,9 sınıf Konuları

    Geometri = 4,5,6,7,8 ( matematik konularının içinde var ) ,9 sınıf konuları

    Fen ve Teknoloji = 4,5,6,7,8 sınıf

    Fizik = 9 sınıf

    Biyoloji = 9 sınıf

    Kimya = 9 sınıf

    Hocam programımın konuları böyle yetişecek şekilde ayarladım güzelde ayarladım.Sorum şu mesela Ygs sınavına derslerin 10,11,12 sınıf konularını almalı mıyım yoksa bu konulara çalıssam yeter mi eğer coğrafya , fizik , kimya , biyoloji sadece 9.sınıftan çıkıyorsa eklemiycem. Hocam bu programım ağır geldiğini düşünmeyin böyle çalışmak zorundayım 5 gün konu çalışması , video çalışması ve her konuyla alakalı 250 test çözme , 6. gün konu tekrarlı 7. gün her konuyla alakalı 100 test çözme 8. gün tatil 20 haftalık bir ders çalışma programı 9.haftadan sonra denemelere başlaycağım günlük ne kadar konu çalıştığımı ve nezaman biteceğini yaptım yetiştirebiliyorum. Asıl sorum programım nasıl ve 10,11,12 sınıflarda coğrafya,fizik biyoloji ve kimyayı eklemelimiyim ? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

  7. Hocam kardeşim bu yıl üniversiteye gitti.Deniz ve Limanİşletmeciliği ama şu ana Bankacılık ve Sigortacılık istiyor ek tercih yapabilir mi çıksa gidebilir mi ?

    1. Son yılların hepsini dikkate almanızı öneririm en son yılı dikkate almak riskli olur. Diğer sorunuza gelirsek; kardeşiniz ilk yerleştirme yerleşmiş aday olduğu için ek yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız önlisans programları için tercihte bulunabilir.

  8. Hocam sadece bu yıl çıkacak ygs konularına çalışıyorum geçen yılın çıkmış konularıyla karşılaştırdım biraz fark var acaba geçen yılın ve bu yılınkini ele alarak mı çalışsam bilemedim şuan ki programım güzel gidiyo ama korkuyorum çalışmadığım konudan çıkacak diye ney yapayım ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir